Hout- & pelletkachels


Houtkachels en pelletkachels zijn populaire verwarmingsopties die gebruikmaken van hout als brandstof. Houtkachels verbranden traditioneel brandhout, terwijl pelletkachels speciaal samengeperste houtpellets gebruiken als brandstof.

Houtkachels hebben een nostalgische aantrekkingskracht en bieden een gezellige sfeer door het knapperende geluid van brandend hout en het zicht op de vlammen. Ze leveren directe warmte en kunnen een charmant middelpunt vormen in huis. Het gebruik van hout als brandstof kan echter leiden tot luchtkwaliteitsproblemen, aangezien onvolledige verbranding schadelijke rook en deeltjes kan produceren.

Pelletkachels daarentegen zijn efficiënter en schoner in vergelijking met traditionele houtkachels. Ze werken automatisch en verbranden geperste houtpellets die een constante warmteafgifte bieden. Pelletkachels zijn programmeerbaar en kunnen op afstand worden bediend, wat zorgt voor gebruiksgemak. Ze produceren minder rook en as, waardoor ze milieuvriendelijker zijn en een hogere verbrandingsefficiëntie hebben.

Beide soorten kachels hebben hun voor- en nadelen, afhankelijk van individuele behoeften en milieuoverwegingen. Bij het gebruik van houtkachels en pelletkachels is het belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie, regelmatig onderhoud en het gebruik van hoogwaardige, goed gedroogde brandstof om optimale prestaties en veiligheid te waarborgen.

2 nieuwe houtkachels met rustieke look te Erwetegem

De oude mazoutkachels werden vervangen door nieuwe houtkachels met een bijpassende rustieke look.
Bekijk project

Vernieuwen van oude open haard naar een nieuwe inbouwhaard voor hout te Assenede

Bekijk project

Heeft u een project voor ons?

contacteer ons